Thursday, January 15, 2009

Oξυγόνο@Live









Στο Οξυγόνο Live της οδού Κορυζή πραγματικά οξυγονώνεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος, μην σου πω ολόκληρο το κυκλοφοριακό σου σύστημα…αλλά να είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένος για αυτό που θα επακολουθήσει. Tip της βραδιάς: πολλές βαθιές αναπνοές για να αντέξεις το γέλιο!!!
Η ομάδα «ΠΡΟΒΑΤΑΚΟΜΜΑΤΙΑ» παραμένει στον τόπο του εγκλήματος και σας υποδέχεται με δυνατό χιούμορ, σουρρεάλ διαλόγους, καμμένο attitude και βαρύ υβρεολόγιο δια στόματος Μουζουράκη να «εξοστρακίζεται» προς όλες τις πλευρές, και όποιον πάρει ο …Φρουρός. Η σύνθεση αφοπλιστική: Γιώργος Μυλωνάς, παιδί της Lyra Records, άλλοτε συνοδοιπόρος του σχήματος του Σταυρού του Νότου και παλιός φίλος του Στάθη Δρογώση, ερμηνευτής του παιχνιδιάρικου «Άσε ένα ψέμα» -ύφους και στυλ Ζακ Στεφάνου- επιδεικνύει το ταλέντο του αξιέπαινα στην σκηνή.
Ο δεύτερος "καμμένος" της Lyrο-παρέας, είναι ο γνωστός Ήρωας– και για όσους έβλεπαν Singles- Τζάμπα. Βαθύ μπλε, γαλάζιο βλέμμα, βαριά φωνή Σαββοπουλική, σαν βρυχηθμός πλανάται στην καπνισμένη ατμόσφαιρα. Σατιρικός, πληθωρική παρουσία, επιβλητικός showman, ίσως λιγάκι υπερβολικός όμως, τα αστεία του προκαλούσαν οχλαγωγία από γέλια και χειροκροτήματα αλλά και κάποια δόση αμηχανίας. Η επιλογή των τραγουδιών χρωμάτιζε με ευφορία τις καρδιές μας, με θετική σκέψη και αντοχή τους χάρτες του μυαλού και της ψυχής μας, αλλά εγώ συνταξιδιώτης σε αυτό το ταξίδι δεν υπήρξα για πολύ . Κινήθηκαν, κυρίως, στα μουσικά χνάρια των καινούριων τους άλμπουμ. Για τον λόγο αυτό, εάν δεν είσαι φαν, μην εκπλαγείς. Οι μουσικές αναπνοές ήρθαν αναπάντεχα από την όμορφη φωνή της Ηλιάννας Τσαπατσάρη και του Κώστα Μαδεμλή (ο κιθαρίστας της ορχήστρας που πλαισιώνει το σχήμα).
Το καλύτερο όμως το κράτησα για το τέλος.
Κυρίες και κύριοι, έχω την τιμή να σας παρουσιάσω τον Guest Star των Προβατοκομματιών, τον ζοφερό, στυγνό μπάτσο του L.A.P.D., τον πολυδιάστατο, πολυμήχανο, πολυτάλαντο Γιώργο Χρυσοστόμου!!!
Η ξεκαρδιστική νότα της βραδιάς… στην ταστιέρα της κιθάρας μου, δεν την έχω βρει ακόμη, γαμώτο μου. Η εκφραστικότητα, η μίμηση, η θεατρικότητα, ο συγχρονισμός, η κίνηση…θεωρώ ότι είναι κάποια από τα στοιχεία που ενσαρκώνει επιδέξια ο Γιώργος πάνω στην σκηνή, γιατί του βγαίνουν αβίαστα. Δάκρυσα από τα γέλια και μαζί μου ένα κατάμεστο Οξυγόνο. Ενώ φαινόταν πολύ κουρασμένος όταν τον συναντήσαμε αρχικά, κατάφερε να δώσει παλμό στη νύχτα μας. Στο τέλος λοιπόν, έλαβε το πιο βροντερό, το πιο κεραυνοβολημένο χειροκρότημα γιατί το άξιζε, τελικά, περισσότερο από όλους. Δεν πρέπει να χάσετε το σόου, ούτε να το σκέφτεστε…βουυυρρρρρρρρ

No comments: