Thursday, May 08, 2008

Παρασκευή 9 Μαΐου: Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα μαζί με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και με την αρωγή του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει στις 9 Μαΐου (Ημέρα της Ευρώπης) και ώρα 20:30, μια πρωτότυπη συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος αφιερωμένη στις κλιματικές αλλαγές.

Η συναυλία αυτή έχει στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετάσχουν στη λύση του προβλήματος και να συμβάλλει στη διάδοση των μηνυμάτων που αποβλέπουν στην οικολογική συνείδηση του κοινού.

Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η αντιμετώπιση της πρόκλησης για ασφαλή και αειφόρο ενέργεια αποτελούν μια από τις κύριες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη βάση αυτή, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία τις δραματικές αλλαγές που συμβαίνουν στο περιβάλλον, επιδιώκει να διαδώσει το μήνυμα "Άλλαξε συνήθειες" σε όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό πολιτών μέσω της νέας εκστρατείας που διοργανώνει κατά των κλιματικών αλλαγών, με σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και να βοηθήσει τους ενδιαφερομένους να κινητοποιηθούν και να αναλάβουν αποτελεσματική δράση για τον περιορισμό τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συναυλία αυτή δεν είναι μόνο αφιερωμένη στη μάχη για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών αλλά συμβάλλει έμπρακτα προς την κατεύθυνση αυτή, εξουδετερώνοντας τους ρύπους που δημιουργεί. H επιλογή του χώρου – Σύνταγμα- θα ενθαρρύνει το κοινό να χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ως εκ τούτου να μειώσει τις επιπτώσεις στο περιβάλλον. Στη συνέχεια ειδικοί σύμβουλοι βιώσιμης ανάπτυξης θα υπολογίσουν αφιλοκερδώς τους αναπόφευκτους ρύπους, οι οποίοι θα αντισταθμισθούν με την υποστήριξη ενός έργου παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε αναπτυσσόμενη χώρα.


Η συναυλία είναι ανοικτή στο κοινό.

Σας περιμένουμε όλους στις 9 Μαΐου στο Σύνταγμα!




3 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Αν παρουσιαζει τη συναυλια ο γνωστος Nikos....τοτε θα ερθουμε!!!!

Ας μας δειξει τους φιλους του,για να του πουμε ποιος ειναι....

Zarathustra said...

δυστυχώς-μεταξύ μας όμως μην βγει παραέξω και με διώξουν χαχα-ο γνωστός Νίκος θα παρουσιάσει τη συναυλία και τους φίλους του καλύτερα να μην τους κατονομάσω γιατί αν ήταν ....να έρθεις μια φορά φίλε μου, τότε αν αναφέρω και τα ονόματα τόοοτεεε σίγουρααααα θα έρθεις και εσύ και πολλοίιιι ακόμη...ακόμη και εγώ θα εμφανιστώ με μπούργκα ας όψεται...τεσπα ας επικεντρωθούμε στο μήνυμα sos που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε στον νεοέλληνα που χέστηκε για το περιβάλλον αλλά λέμε...μήπως και ευαισθητοποιηθεί λιγάκι...θα μου πεις από το αν παραστεί αύριο θα φανεί...εεε ναι κάπως πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί, από κάπου ας ξεκινήσουμε δεν είμαστε όλοι κυνικοί και ας είναι όποιοι είναι στο line up...τρομάρα μας!
σαν πολλά δεν έγραψα...
έχε γειά...και σίγουρα τα λέμε εκεί without no doubt...
χαχαχαχχαχα

Zarathustra said...

Δεν γνωρίζω τις μουσικές σου προτιμήσεις, αν κρίνω βέβαια από το πρέζα και το ύφος του μπλογκ σου είσαι σε καλό δρόμο χαχαχαχαχαχα..
πάντως έχω ένα μικρό δέλεαρ για σένα μήπως σε πείσω να έρθεις σήμερα χαχαχαχαχα....
το πρωί λοιπόν πηγαίνοντας στη δουλειά πέρασα από το Σύνταγμα το οποίο επιδιδόταν σε ένα ξέφρενο post metal γλέντι!!!!!κάνανε πρόβες στον ήχο και οι Τοοl είχαν τρυπήσει τα αυτιά των βουλευτών....
το βραδυνό line up επιμένω ίσως καταρρίψει κάθε απόπειρα να μας πάρουν στα σοβαρά αλλά αυτός είναι ο μέσος έλληνας, αυτές οι μουσικές του προτιμήσεις και σ αυτόν πρέπει κυρίως να απευθυνθούν...εξάλλου οι SOAD και οι Isis δεν δέχτηκαν να παίξουν...αχχαχαχαχα