Thursday, November 22, 2007

Beautiful Stranger


Καταστρώνουν το σχέδιο. Το ομηρικό έπος που ξεπροβάλλει στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Οι δολοπλόκες γυναίκες εργάζονται πυρετωδώς. Από το πρωί λοιπόν της είναι αδύνατον να ησυχάσει. Οι Μοίρες που κλώθουν τα νήματα της ζωής του ανθρώπου, ήρθαν και έγνεψαν μια μικρή κλωστή και στην δική της ασήμαντη ζωή. Η Λάχεση της μοίρασε τον κλήρο πουρνό χωρίς να ξέρει τι θα της λάχει. Μαύρος πάνθηρας με τα αρχικά ΙΡΚ. Καφές, αριθμός 497. Δεύτερος όροφος, καλημέρα. Πέμπτος όροφος, Win Gaep. Ευγνωμονεί. 08:08 εσύ Τ4, 08:12 εκείνη ΔΟ1. Διασταύρωση στοιχείων. Μα εσύ είσαι τελικά, ο αριθμός 1976 με τα περίτεχνα στραφταλίσματα σου να θαμπώνουν την θάλασσα της? Ο μονόλογος του Κύκλωπα στον Οβίδιο.

Ξύπνα σε παρακαλώ. Όχι άφησέ την, σου φωνάζει φθονερά, είναι παντέρημη νησίδα που την χτυπάν τα κύματα. Το υφάδι της είναι κεντημένο. Δεν θέλει να νιώσει, όμως σαλεύει το μυαλό της η χρυσαφί του επιδερμίδα. Το βλέμμα της μαγεμένο, η απεραντοσύνη της αρρενωπής του ματιάς, αλλοτριώνει κάθε λογική. Ανακαλεί, γυρνάει βασανιστικά τις σελίδες, σταματάει πάντοτε στο ίδιο σημείο. Καλημέρα, δεύτερος όροφος. Άλογη συμπεριφορά την κυριεύει. Και τώρα χάνεται απερίσκεπτα στους ατελείωτους διαδρόμους χωρίς να βρίσκει καταφύγιο στα κλαδιά του σαν χέρια όλο θέρμη. Ίσως ακροβατεί γιατί πασχίζει να βρει ένα βράχο να καλιάσει. Ο Έρωτας. Μάταια. Ναι, έμαθες…Και τώρα τι?

Μην προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη, δεν θα μπορέσεις!

6 comments:

Rizobreaker said...

Γεια χαρά!
Πρώτο μου σχόλιο στο μπλογκ σου κι έχω να σου πω ότι είναι όμορφο!
Το συγκεκριμένο ποστ μου φάνηκε περίεργο και ωραίο!! ;-)

Rizobreaker said...

Σόρυ! Το ανωτέρω ήταν το δεύτερο σχόλιο! Αλλά ένα μυαλό τι να σου κάνει!! χεχε...

Unknown said...

Σ-Τ-Ρ-Α-Φ-Τ-Α-Λ-Ι-Σ-Μ-Α-Τ-Α...Η λέξη που έμαθε το μικρο lo-lομητσάκι-κι εγινε η αγαπημένη της!- μαζί με τη zara καιτην παρέα τους ζώντας αυτη την Αμορεμπειρία...που μας αφησε λίγο αυπνους...ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;! ;-)

lo-li said...

Ωπα μάλλον όλοι θα κάνουμε λάθη στα συγκεκριμένα comments.. Η lo-li είμαι η από πάνω απλά με τον googlογαριασμό μου!
ΥΓ:ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΠΑΜΕ!χαχα ό,τι του φανει του λωλοστεφανη...δε θα μας καταλάβει κανείς σήμερα:-ρ

Zarathustra said...

rizobreaker>> Καλημέρα μικρέ ριζοσπάστη!
Σε λεω "μικρό" γιατί από ότι είδα στο προφίλ σου είσαι μόνο 23 χρονών...έχουμε δηλ.4 χρονάκια διαφορά!
Από την άλλη σε λέω ριζοσπάστη...από το πρώτο συνθετικό του profile name σου ριζο/rizo και το δεύτερο breaker σε ελεύθερη μτφρ.break=σπάω...σωστά?
άρα ριζοσπάστης!
χαχαχα
Είμαι από το Ρέθυμνο της Κρήτης, από το χωριό Λευκώγεια. Νόμιζα ότι το ποστ σχετικά με τον Ερωτόκριτο το δήλωνε καθαρά ότι είμαι Κρητικιά...χαχαχα
η μητέρα μου από την άλλη είναι Χιώτισσα!...καλός συνδυασμός εεεε
by the way στη Σητεία ήμουν φέτος το καλοκαίρι...σουπερ!
Τέλος, σε ευχαριστώ πολύ για το κομπλιμέντο...που σ'αρέσει το μπλογκ μου εννοώ!Όσο για το ποστακι ναι...σε κάποιον που δεν ξέρει να το αποκωδικοποιήσει...δεν μπορεί να μπει στο πνεύμα...σορρυ για την ταλαιπωρία!χιχιχι
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας!
kika>> mitsaki μου τι ποίηση ακούσαμε το βράδυ της Τετάρτης εεε
τυχερές είμασταν..έσπασε και η γκίνια
χαχαχαχα
στραφταλίσματα, το λες και γεμίζεις αστερόσκονη!
άντε πάντα τέτοια!
καλημέρα!

Rizobreaker said...

Μια χαρά το εξήγησες το rizobreaker... Αλλά όπως είπες κι εσύ 4 χρόνια διαφορά έχουμε... Δε νομίζω ότι είναι ικανά να με κάνουν μικρό σε σχέση με σένα!! ;-)
Ρεθυμνιώτισσα εε? Μάλιστα... Εγώ έζησα ένα χρόνο στα Χανιά! Ήταν πανέμορφα!!!